Yaşadığımız mekanların çevresindeki en önemli bitkisel öğe çim alanlarıdır. Çim alanlar gerek kent içinde gerekse sahil bölgelerinde görsel ve estetik amaçlarla tesis edilir. Çim alanlar göze hitap eder ve çağdaş insanın gereksinimi olan dinlenme alanlarını oluşturur. Çim alanlar görsel güzelliğin yanı sıra çok fazla ısı emme özelliğine sahiptir ki bu ısı emme özelliği ile doğal klima etkisi yapmaktadır.

Ancak küresel ısınmanın neden olduğu aşırı sıcaklık ve su kıtlığı gündeme gelince çim alanların bakım zorluğu ortaya çıkmış ve insanlar çim alan oluşturmaktan vazgeçmiş ve ne yazık ki mevcut çim alanları küçültme yoluna gitmiştir. Çim alanların devamının sağlanmasının fiili ve maddi güçlüğüne, aşırı ısı ve su kıtlığı da ilave edilince bu alanlar gün geçtikçe daha fazla göz ardı edilmeye başlamıştır.

Firmamız ekolojik denge ve doğal yaşama verdiği önemi ürün geliştirme aşamasında ön planda tutarak, çalışmalarını doğal ürünler üzerine yoğunlaştırmış ve bu alanda önemli bir başarı sağlamıştır. Yeni nesil Doğal Çim ve Bitki renklendiricisi ECOLOR bu çalışmaların sonucu olarak sizlere sunulmuştur.

Bahçenizin sürekli yeşil ve bakımlı olmasını ister misiniz?

 

Sararan çimler sadece bir boyama işlemiyle eski haline dönebilir ve renklendiricimiz çimin doğal gelişimini etkilemez. Çim üzerine istediğiniz şablonu uygulayarak özel amblemlerinizi istenen şekil ve yazılarınızı yazabilirsiniz. Çim Boyasının yeşil dışında renkleri de vardır. Renklendiricimiz sabittir, sulama sonrası akmaz, çimler biçilinceye kadar rengini ve parlaklığını korur, özellikle bermuda grass, cynadon türleri çimler ısının düşmesi ile sararır ve kış uykusuna geçer, baharda ısının yükselmesiyle yeşerecek olan çimlerin bu bekleme süresindeki evreyi yeşil geçirmeleri için en uygun seçim renklendirmektedir.

Uygulama püskürtme yöntemiyle yapılmaktadır, konsantre renklendirici boya ile su inceltilebilir. Çimin sarılığına göre su miktarı azaltılabilir, çim renklendirici sadece çimler içindir. Bitkiler ve yapraklar için doğal bitki renklendiricimiz mevcuttur.

ECOLOR Bitki Renklendiricinin, kullanılması yasak olan azo boyar maddeleri içermediği Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Tarafından test edilip onaylanmıştır.

Aşağıdaki resimler tarafımızdan çekilmiş uygulama resimleridir. Üzerinde hiçbir teknik düzeltme ya da renk oynaması yapılmamıştır.

Uygulaması zahmetsiz ve pratik daha önemlisi ekonomiktir. Bilindiği gibi, normal şartlarda yeşil çimlere sahip olmak için bahçenizi her sabah ve her akşam sulamanız gerekir. Çimin yeşil rengini ve büyümesini sağlayan sudur. Bol sulama çiminizin yeşillenmesini sağlar, fakat bu seferde çiminiz ihtiyacından da çok sulanıp hızla uzadığı için sıkça kesmeniz, düzeltmeniz gerekir.

ECOLOR ile sararan bahçenizi yemyeşil hale getirdikten sonra, çimlerinizi her gün değil 2-3 günde bir ihtiyacı kadar sulamanız yeterli olur. Böylece hem vakitten hem sudan tasarruf etmiş olursunuz. Üstelik bahçeniz kusursuz görünümünü çok daha uzun süre korur. ECOLOR boya değil, renklendiricidir. Hava sıcaklığına bağlı olarak 20-40 dk gibi bir sürede kurur; Sıcaklık, yağmur ve güneşten etkilenmeden rengini 4-5 aya kadar korur.

(Sulayacağınız Alan – Harcadığınız su)
1 m2 – 6 lt.
100 m2 – 600 lt.
100 m2 alan günde 2 kez sulanırsa harcanan su: 1.200 lt.
100 m2 alan günde iki kez 30 gün süreyle sulanırsa 36 000 Litre
Çim renklendiriciden sonra 100 m2 alan iki günde bir kez 30 gün süreyle sulanırsa 9 000 Litre su tüketilir.

ECOLOR ÇEVRE DOSTUDUR. SU TASARRUFU SAĞLAR. AYDA 36 TONLUK SU SARFİYATINIZI 9 TONA DÜŞÜRÜR.

  • ECOLOR uygulaması bitkilerinize zarar vermez. Doğal pigment ve su bazlıdır.
  • ECOLOR bitkilerin fotosentez mekanizmasını ve doğal yaşam sürecini etkilemez.
  • ECOLOR ile çimlerinizi günde iki kez sulayacağınıza 2-3 günde bir sulamanız yeterli olur.
  • Çim biçme süresini uzatacağı için makine ve bakım masraflarını azaltır. ECOLOR sonuç odaklı ve hızlı etkilidir.
  • Doğal çim renklendiriciniz yaklaşık 30 dk. İçinde kurur ve sıcaklık, yağmur, güneşten etkilenmeden rengini 4-5 aya kadar korur.
  • ECOLOR % 100 Doğal Bitki Renklendirici; Çim yüzeyleri her tür kötü hava koşullarına karşı koruyan, doğal ve dekoratif bir renklendiricidir. Sorun çıkarmaz, sorun çözer!..
  • Mikro gözenekleri sayesinde Çimin nefes almasını sağlar, içindeki nemi korur, sulama ihtiyacını azaltır. Çimin haftalarca solmadan, kurumadan yaşamasına katkıda bulunur.

 

Tamamen doğal olmasıyla çime ve toprağa zarar vermez.
Çimin kendi doğal görünümünü bozmaz.
Çimin nem kaybını önler.
Çim ve bitkileri kötü hava şartlarından korur. (Kar, Yağmur, Don, Aşırı Güneş v.b.)
Sulama sıklığının azalmasıyla su tasarrufu sağlar.
Sulama süresi, havanın nem oranına göre 2 ila 4 kat uzatır.
Güneş ışığını geri yansıtarak çimlerin kurumasını engeller.
Uygulanan renk çimin üzerinde deforme olmadan kalır.

Çim üzerinde 4-5 ay kadar dayanır. Farklı renk istediğinde diğer rengin üzerine yeni bir renk uygulanabilir. Çim pası hastalığının yayılmasını önler. İstenilen her renkte bitki renklendirici çalışılabilir. Beyaz ve yeşil haricindeki renkler direkt uygulanır. 15 yıllık AR-GE geçmişi vardır. Üretim ve kapasite sorunu yoktur.

ECOLOR Bitki Renklendiricinin, kullanılması yasak olan azo boyar maddeleri içermediği Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Tarafından test edilip onaylanmıştır.

ÜRÜN SEYRELTMESİ ve UYGULAMA

Ürünün hazırlanması aşamasında 1 Litre Doğal Çim Renklendiricisine 6 ila 9 Litre su ilave edilerek karıştırılır. İdeal karışım 1 litre boyaya 8 litre sudur, renklendirilecek bitkinin durumuna göre su miktarı azaltılır. Hazırlanan karışım uygulama öncesi çalkalanarak homojen hale getirilir.

Uygulama Şekli: Çimlerin üzerine Doğal Çim Renklendirici püskürterek uygulanır. İstenilen her renk bitki renklendirici çalışılabilir. Beyaz ve yeşil hariç renkler direk uygulanmalıdır. Doğal Çim Renklendirici tatbik edilebilir. Yağmurlu ve rüzgârlı havalarda uygulamadan kaçınılmalıdır. Islak çim üzerine uygulama yapılmamalıdır. Uygulamadan sonra yaklaşık 30 dk. sulama yapılmamalıdır. 1 Lt. Doğal Bitki Renklendirici ile 30-35 m2 Çim alanı renklendirilebilir. Uygulamadan sonra Doğal Bitki Renklendiricinin kuruması için yaklaşık 30dk. beklenmelidir. Doğal Çim Renklendirici Vitamin ve Mineral içermez. Gübreleme amaçlı kullanılmaz. Bitki renklendirici bitkiler ve çiçek üzerinde kullanılmaz. Bu tip uygulamalar için Doğal Bitki Renklendiricimiz mevcuttur. Uygulaması püskürtme yöntemiyle yapılan Bitki Renklendirici su ile karıştırılmadan direkt uygulamaya hazırdır. Ürün tamamen doğal olduğundan kullanılacağı miktarda sulandırılmalıdır. Sulandırılmış ürün oda koşullarında, güneş ve nemden uzakta 3-5 gün saklanabilir.

ECOLOR’un çim renklendirmesi dışında farklı uygulama alanlarından biri de çiçek aranjmanlarında dolgu olarak kullanılan virgatus bitkisinin renklendirilmesidir. Ayrıca ECOLOR peyzaj uygulamalarında da hızlı ve etkili çözümler getirmektedir.

Daha fazla bilgi ve satış için bizi mutlaka arayın.

0 (232) 479 2033

Aşağıdaki pazaryerlerinden ürünlerimizi satın alabilirsiniz.